MOLDCONSTRUCT
MOLDCONSTRUCT
28.03.2024 - 31.03.2024
Expoziţie internaţională specializată de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii, ediţia a XXVI-a
Până la începerea expoziției au rămas zile: 0
(CIE "MOLDEXPO" SA)
Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER – în ajutor sectorului agrar
2024-10-09 11:00:13

Expoziţiile „Moldagrotech (autumn)”, ajunsă la ediţia a XXXXIV-a și „Farmer”, la ediția a XXVII-a vin în ajutorul sectorului agrar, afectat și în acest an, poate cel mai grav, de calamități naturale. Misiunea evenimentului expozițional este de a pune la dispoziția mediului agrar de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la implementarea noutăților și tehnologiilor avansate, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, mereu în transformare.

 

Suport oficial: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova

 

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții «Moldexpo»

 

Co-organizator: Federația Națională a Fermierilor din Moldova

 

Suport subvențional: I.P. ODA

 

Partener general media: Agroexpert

 

Partener general informațional: Agro TV Moldova

 

Parteneri media: Agrobusiness, Agromedia

 

Participanți: peste 200 firme din Republica Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Italia, Polonia, România, Ucraina.

 

Locație: Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” (str. Ghioceilor nr.1, pavilioanele central și nr.2, spațiile exterioare).

 

Program: 17-19 octombrie, orele 10:00 – 18:00; 20 octombrie, orele 10:00 – 16:00.

 

Inaugurarea oficială: 17 octombrie 2024, ora 11:00.

 

Expoziţia internaţională specializată “Moldagrotech” este unul din cele mai prestigioase evenimente B2B la „Moldexpo” și care reflectă tendinţele-cheie în dezvoltarea complexului agroindustrial din Moldova. Lansată în anul 1993, “Moldagrotech” a fost prima expoziție de pe agenda ”Moldexpo”, dezvoltându-se și creescând pe parcurs. Standardele înalte şi rezultatele de excepţie ale expoziţiei au fost recunoscute pe plan internaţional, “Moldagrotech” fiind unica din țara noastră, căreia i-a fost atribuită calitatea de Eveniment Agreat de UFI (Asociaţia Globală a Industriei de Târguri şi Expoziţii).

 

În condiţiile actuale, întreprinderile sectorului agroindustrial al republicii tind să-şi optimizeze procesele de producţie şi să-şi minimalizeze cheltuielile. Prin instrumentele sale, expoziţia facilitează accesul consumatorilor la cele mai noi tehnologii, echipamente şi produse într-un asortiment care permite alegerea optimă la un raport preţ-calitate echitabil.

 

Tematica expoziţională acoperă toate sferele sectorului agroindustrial, inclusiv construcţia de maşini, agrochimia şi mai nou, energetica regenerabilă în agricultură.

 

Cel mai vast compartiment al expoziţiei include utilaje şi tehnică agricolă pentru lucrările în câmp – tractoare, combine, precum şi agregate agricole: cultivatoare, semănători, grape, pluguri, secerători, cositori, încărcătoare etc. La expoziție vor fi expuse modele moderne de maşini agricole de clasa premium de la cei mai mari producători din lume.

 

Oferta include, la fel, o gamă largă de componente pentru tehnica agricolă, precum și servicii de întreținere. Cei interesați vor găsi la „Moldagrotech 2024” şi un spectru complet de tehnică pentru grădinărit şi plantaţiile de viţă de vie.

 

De un interes sporit se bucură minitehnica – o soluție optima pentru fermierii mici și gospodăriile rurale. Vin să satisfacă cererea la acestea participanții din România, cu mașini pentru agricultura mică și medie, precum și grădinăritul ultra modern, cu roboți. Participanții din România vor promova, la fel, soluții complete de utilare pentru depozite, spații industriale și comerciale, inclusiv mobilier și rafturi cu diversă destinație. În acest compartiment tematic se încadrează și serviciile de construcții a hangarelor metalice, a încăperilor cu cea mai diversă destinație, propuse de participanți locali.

 

Sectorul zootehnic este, la fel, unul dintre cele mai vizate în cadrul expoziției, prin oferte variate de echipamente pentru fermele de animale și păsări.

 

Nu este omis la expoziție nici segmentul exploatări forestiere, fiind propuse diverse maşini şi utilaje pentru domeniu.

 

La mare căutare, la fel, sunt mijloacele de protecţie a plantelor şi îngrăşămintele, care vor fi în sortiment variat la expoziție.  Producerea seminţelor de culturi cereale, leguminoase, boabe, tehnice şi a plantelor furajere, la fel, se regăsesc în oferta expoziției.

 

De o actualitate deosebită sunt sistemele de irigare, or, o agricultură intensivă este posibilă doar pe soluri irigate, ceea ce a demonstrat-o secetele din ultimii ani. Cererea la acest compartiment va fi suplinită în cadrul expoziției de participanți locali și străini.

 

Expoziția este completată cu materiale și tehnologii noi de construcţie şi exploatare a serelor.

 

O contribuție impresionantă la formarea expoziției revine participanților din Italia, care acoperă, practic, toate compartimentele tematice:

  • mașini pentru lucrări agricole, forestiere și pentru sectorul zootehnic;
  • dotari pentru cresterea tuturor animalelor: porcine, ovine și caprine, păsări de curte și iepuri; structuri metalice prefabricate din oțel pentru zootehnie;
  • sisteme de depozitare a cerealelor, inclusiv proiectare, producere si instalare;
  • sisteme agricole de irigare;
  • producția de sere, de la proiectare până la instalare;
  • folii din plastic pentru agricultură, pentru ambalaje industrial, folii biodegradabile;
  • puieți fructiferi pentru uz profesional.

 

De menționat, la fel, participanții din Ucraina care vor aduce la expoziție echipamente pentru elevatoare, destinate prelucrării şi păstrării cerealelor.

 

Un compartiment însemnat în cadrul expoziție reprezintă serviciile pentru sector, printre care managementul operațional în cadrul întreprinderilor agricole, digitalizarea diverselor procese de muncă etc.

 

Oferta bogată care acoperă întregul spectru de cerințe ale agricultorilor, interesul față de expoziție al firmelor de peste hotare demonstrează menținerea standardelor înalte de calitate, eficiența și utilitatea expoziției pentru dezvoltarea sectorului agrar.

 

Expoziţia-târg internaţională specializată "Farmer 2024" întrunește firme agricole, gospodării ţărăneşti şi de fermieri, asociaţii naţionale, proiecte internaţionale din toate raioanele republicii.

 

Expoziția este locul de demonstrare a recoltei anuale. Tradițional, în competiția pentru cea mai bogată și atractivă prezentare se includ standurile colective sub egida Federației Naționale a Fermierilor, precum și participanți individuali.

 

Un alt pilon pe care se sprijină expoziția este totul pentru eficientizarea, susținerea și ușurarea activității celor ce practică agricultura. Astfel, în pavilionul expozițional vor participa cu standuri un șir de companii de consultanță, asistență juridică, asigurare, creditare, bănci comerciale, transportori etc. care își vor promova serviciile și ofertele speciale.

 

Dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole este la ordinea zilei, de ajutor fiind fertilizanții, îngrăşămintele fitosanitare, minerale, chimice, biostimulatori, nutrienţii vegetali naturali etc. La formarea acestei oferte contribuie participanții autohtoni, precum și din Republica Belarus – o prezență internațională în cadrul expoziției.

 

Seminţele, puieţii şi materialul săditor constituie un segment vast al expoziţiei. Firme, institute de profil și organizații specializate vor oferta noi soiuri şi hibrizi cu perioadă diferită de maturare şi diverse direcţii de folosire a plantelor cerealiere, legumicole, a rădăcinoaselor şi tuberculilor. Această secţiune va fi completată de realizările selecţiei în producerea materialului fructifer de plantare.

 

O varietate largă de puieţi de pomi fructiferi, decorativi, butaşi de viţă de vie, flori şi seminţe va fi propusă în cadrul Târgului “Toamna de aur”. Acesta va însuma, de asemenea, produse apicole și miere, fructe, legume, nuci, conserve, carne și mezeluri, brânză de oi și alte produse țărănești.

 

Programul de afaceri

 

Platforma expozițională a fost aleasă pentru desfășurarea Orei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul căreia responsabili de la Minister vor dialoga cu reprezentanții businessului agricol. Pe tot parcursul expoziției, specialişti din cele mai diverse domenii vor oferi consultații celor interesați la cele mai diverse teme.

 

Experiențele privind utilizarea tehnologiilor avansate pentru o agricultură durabilă vor fi împartășite de colegii din România, de la firma ”Omega Team International”, în cadrul seminarului cu același generic.

 

Încă un eveniment care a luat naștere odată în cadrul expozițiilor și s-a integrat perfect fiind viabil până în prezent, este Conferința cu genericul ”Agrogenerația”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei. Conferință, care a scos în lumină și a promovat tinere talente, iar multe teme, dezbătute aici, au servit pentru modelarea diverselor strategii.

 

Pe toate secţiunile expoziţiilor vor fi prezentate noutăți.

Distribuitori şi producători de tehnică agricolă, de produse fitosanitare şi de îngrăşăminte se vor încadra în competiția pentru obținerea titlului “Noutatea Anului 2024”, în cadrul concursului cu același nume, organizat cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

 

Iar realizările agricultorilor vor fi evaluate și apreciate în cadrul concursului reluat după o pauză, “Fermier lider”, ceea ce reprezintă încă o reușită a ediției curente.

 

Un punct de atracție, dar și de mândrie pentru performanțele în construcția de mașini, reprezintă AgroTestDrive. Și la această ediție vor fi demonstrate în funcțiune combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu cea mai diferită destinaţie.

 

În acest an, va avea loc și un show al dronelor agricole.

 

În general, expoziţiile “Moldagrotech” şi “Farmer” reprezintă un spaţiu propice de consolidare a poziţiilor tuturor celor implicați şi de trasare a strategiilor de modernizare a complexul agroindustrial din Moldova. Evenimentul în întregime este util pentru dezvoltarea agrobusinessului naţional. Iar în contextul vremurilor defel simple pe care le trăim astăzi, acum, mai mult ca oricând, este necesar şi benefic un dialog direct, conjugarea eforturilor tuturor întru depășirea problemelor cu care se confruntă agricultura și țara în ansamblu. Iar expoziţiile tocmai crează cadrul necesar pentru comunicarea între Guvern, structurile private, publice şi proiectele internaţionale cu producătorii şi consumatorii de produse agricole.

 

Invităm agricultorii, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai asociațiilor profesionale, ai sindicatelor de branșă și domeniilor conexe sectorului agrar să nu rateze oportunitatea de a se întâlni, în perioada 17-20 octombrie 2024, la expozițiile ”Moldagrotech” și ”Farmer”.

 

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 17 octombrie, cu începere de la ora 11:00, pe spațiile C.I.E. «Moldexpo» (pavilionul nr.2, str. Ghioceilor nr.1).


Intrarea liberă

Expoziţiile „Moldagrotech (autumn)”, ajunsă la ediţia a XXXXIV-a și „Farmer”, la ediția a XXVII-a vin în ajutorul sectorului agrar, afectat și în acest an, poate cel mai grav, de calamități naturale. Misiunea evenimentului expozițional este de a pune la dispoziția mediului agrar de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la implementarea noutăților și tehnologiilor avansate, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, mereu în transformare.

 

Suport oficial: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova

 

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții «Moldexpo»

 

Co-organizator: Federația Națională a Fermierilor din Moldova

 

Suport subvențional: I.P. ODA

 

Partener general media: Agroexpert

 

Partener general informațional: Agro TV Moldova

 

Parteneri media: Agrobusiness, Agromedia

 

Participanți: peste 200 firme din Republica Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Italia, Polonia, România, Ucraina.

 

Locație: Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” (str. Ghioceilor nr.1, pavilioanele central și nr.2, spațiile exterioare).

 

Program: 17-19 octombrie, orele 10:00 – 18:00; 20 octombrie, orele 10:00 – 16:00.

 

Inaugurarea oficială: 17 octombrie 2024, ora 11:00.

 

Expoziţia internaţională specializată “Moldagrotech” este unul din cele mai prestigioase evenimente B2B la „Moldexpo” și care reflectă tendinţele-cheie în dezvoltarea complexului agroindustrial din Moldova. Lansată în anul 1993, “Moldagrotech” a fost prima expoziție de pe agenda ”Moldexpo”, dezvoltându-se și creescând pe parcurs. Standardele înalte şi rezultatele de excepţie ale expoziţiei au fost recunoscute pe plan internaţional, “Moldagrotech” fiind unica din țara noastră, căreia i-a fost atribuită calitatea de Eveniment Agreat de UFI (Asociaţia Globală a Industriei de Târguri şi Expoziţii).

 

În condiţiile actuale, întreprinderile sectorului agroindustrial al republicii tind să-şi optimizeze procesele de producţie şi să-şi minimalizeze cheltuielile. Prin instrumentele sale, expoziţia facilitează accesul consumatorilor la cele mai noi tehnologii, echipamente şi produse într-un asortiment care permite alegerea optimă la un raport preţ-calitate echitabil.

 

Tematica expoziţională acoperă toate sferele sectorului agroindustrial, inclusiv construcţia de maşini, agrochimia şi mai nou, energetica regenerabilă în agricultură.

 

Cel mai vast compartiment al expoziţiei include utilaje şi tehnică agricolă pentru lucrările în câmp – tractoare, combine, precum şi agregate agricole: cultivatoare, semănători, grape, pluguri, secerători, cositori, încărcătoare etc. La expoziție vor fi expuse modele moderne de maşini agricole de clasa premium de la cei mai mari producători din lume.

 

Oferta include, la fel, o gamă largă de componente pentru tehnica agricolă, precum și servicii de întreținere. Cei interesați vor găsi la „Moldagrotech 2024” şi un spectru complet de tehnică pentru grădinărit şi plantaţiile de viţă de vie.

 

De un interes sporit se bucură minitehnica – o soluție optima pentru fermierii mici și gospodăriile rurale. Vin să satisfacă cererea la acestea participanții din România, cu mașini pentru agricultura mică și medie, precum și grădinăritul ultra modern, cu roboți. Participanții din România vor promova, la fel, soluții complete de utilare pentru depozite, spații industriale și comerciale, inclusiv mobilier și rafturi cu diversă destinație. În acest compartiment tematic se încadrează și serviciile de construcții a hangarelor metalice, a încăperilor cu cea mai diversă destinație, propuse de participanți locali.

 

Sectorul zootehnic este, la fel, unul dintre cele mai vizate în cadrul expoziției, prin oferte variate de echipamente pentru fermele de animale și păsări.

 

Nu este omis la expoziție nici segmentul exploatări forestiere, fiind propuse diverse maşini şi utilaje pentru domeniu.

 

La mare căutare, la fel, sunt mijloacele de protecţie a plantelor şi îngrăşămintele, care vor fi în sortiment variat la expoziție.  Producerea seminţelor de culturi cereale, leguminoase, boabe, tehnice şi a plantelor furajere, la fel, se regăsesc în oferta expoziției.

 

De o actualitate deosebită sunt sistemele de irigare, or, o agricultură intensivă este posibilă doar pe soluri irigate, ceea ce a demonstrat-o secetele din ultimii ani. Cererea la acest compartiment va fi suplinită în cadrul expoziției de participanți locali și străini.

 

Expoziția este completată cu materiale și tehnologii noi de construcţie şi exploatare a serelor.

 

O contribuție impresionantă la formarea expoziției revine participanților din Italia, care acoperă, practic, toate compartimentele tematice:

  • mașini pentru lucrări agricole, forestiere și pentru sectorul zootehnic;
  • dotari pentru cresterea tuturor animalelor: porcine, ovine și caprine, păsări de curte și iepuri; structuri metalice prefabricate din oțel pentru zootehnie;
  • sisteme de depozitare a cerealelor, inclusiv proiectare, producere si instalare;
  • sisteme agricole de irigare;
  • producția de sere, de la proiectare până la instalare;
  • folii din plastic pentru agricultură, pentru ambalaje industrial, folii biodegradabile;
  • puieți fructiferi pentru uz profesional.

 

De menționat, la fel, participanții din Ucraina care vor aduce la expoziție echipamente pentru elevatoare, destinate prelucrării şi păstrării cerealelor.

 

Un compartiment însemnat în cadrul expoziție reprezintă serviciile pentru sector, printre care managementul operațional în cadrul întreprinderilor agricole, digitalizarea diverselor procese de muncă etc.

 

Oferta bogată care acoperă întregul spectru de cerințe ale agricultorilor, interesul față de expoziție al firmelor de peste hotare demonstrează menținerea standardelor înalte de calitate, eficiența și utilitatea expoziției pentru dezvoltarea sectorului agrar.

 

Expoziţia-târg internaţională specializată "Farmer 2024" întrunește firme agricole, gospodării ţărăneşti şi de fermieri, asociaţii naţionale, proiecte internaţionale din toate raioanele republicii.

 

Expoziția este locul de demonstrare a recoltei anuale. Tradițional, în competiția pentru cea mai bogată și atractivă prezentare se includ standurile colective sub egida Federației Naționale a Fermierilor, precum și participanți individuali.

 

Un alt pilon pe care se sprijină expoziția este totul pentru eficientizarea, susținerea și ușurarea activității celor ce practică agricultura. Astfel, în pavilionul expozițional vor participa cu standuri un șir de companii de consultanță, asistență juridică, asigurare, creditare, bănci comerciale, transportori etc. care își vor promova serviciile și ofertele speciale.

 

Dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole este la ordinea zilei, de ajutor fiind fertilizanții, îngrăşămintele fitosanitare, minerale, chimice, biostimulatori, nutrienţii vegetali naturali etc. La formarea acestei oferte contribuie participanții autohtoni, precum și din Republica Belarus – o prezență internațională în cadrul expoziției.

 

Seminţele, puieţii şi materialul săditor constituie un segment vast al expoziţiei. Firme, institute de profil și organizații specializate vor oferta noi soiuri şi hibrizi cu perioadă diferită de maturare şi diverse direcţii de folosire a plantelor cerealiere, legumicole, a rădăcinoaselor şi tuberculilor. Această secţiune va fi completată de realizările selecţiei în producerea materialului fructifer de plantare.

 

O varietate largă de puieţi de pomi fructiferi, decorativi, butaşi de viţă de vie, flori şi seminţe va fi propusă în cadrul Târgului “Toamna de aur”. Acesta va însuma, de asemenea, produse apicole și miere, fructe, legume, nuci, conserve, carne și mezeluri, brânză de oi și alte produse țărănești.

 

Programul de afaceri

 

Platforma expozițională a fost aleasă pentru desfășurarea Orei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul căreia responsabili de la Minister vor dialoga cu reprezentanții businessului agricol. Pe tot parcursul expoziției, specialişti din cele mai diverse domenii vor oferi consultații celor interesați la cele mai diverse teme.

 

Experiențele privind utilizarea tehnologiilor avansate pentru o agricultură durabilă vor fi împartășite de colegii din România, de la firma ”Omega Team International”, în cadrul seminarului cu același generic.

 

Încă un eveniment care a luat naștere odată în cadrul expozițiilor și s-a integrat perfect fiind viabil până în prezent, este Conferința cu genericul ”Agrogenerația”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei. Conferință, care a scos în lumină și a promovat tinere talente, iar multe teme, dezbătute aici, au servit pentru modelarea diverselor strategii.

 

Pe toate secţiunile expoziţiilor vor fi prezentate noutăți.

Distribuitori şi producători de tehnică agricolă, de produse fitosanitare şi de îngrăşăminte se vor încadra în competiția pentru obținerea titlului “Noutatea Anului 2024”, în cadrul concursului cu același nume, organizat cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

 

Iar realizările agricultorilor vor fi evaluate și apreciate în cadrul concursului reluat după o pauză, “Fermier lider”, ceea ce reprezintă încă o reușită a ediției curente.

 

Un punct de atracție, dar și de mândrie pentru performanțele în construcția de mașini, reprezintă AgroTestDrive. Și la această ediție vor fi demonstrate în funcțiune combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu cea mai diferită destinaţie.

 

În acest an, va avea loc și un show al dronelor agricole.

 

În general, expoziţiile “Moldagrotech” şi “Farmer” reprezintă un spaţiu propice de consolidare a poziţiilor tuturor celor implicați şi de trasare a strategiilor de modernizare a complexul agroindustrial din Moldova. Evenimentul în întregime este util pentru dezvoltarea agrobusinessului naţional. Iar în contextul vremurilor defel simple pe care le trăim astăzi, acum, mai mult ca oricând, este necesar şi benefic un dialog direct, conjugarea eforturilor tuturor întru depășirea problemelor cu care se confruntă agricultura și țara în ansamblu. Iar expoziţiile tocmai crează cadrul necesar pentru comunicarea între Guvern, structurile private, publice şi proiectele internaţionale cu producătorii şi consumatorii de produse agricole.

 

Invităm agricultorii, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai asociațiilor profesionale, ai sindicatelor de branșă și domeniilor conexe sectorului agrar să nu rateze oportunitatea de a se întâlni, în perioada 17-20 octombrie 2024, la expozițiile ”Moldagrotech” și ”Farmer”.

 

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 17 octombrie, cu începere de la ora 11:00, pe spațiile C.I.E. «Moldexpo» (pavilionul nr.2, str. Ghioceilor nr.1).


Intrarea liberă